17.10.2017. 14:13
0
"Zoran Tegeltija je lani zaradio 114 prosječnih plata ili 278 penzija"
Poslanik NDP-a Dragan Čavić iznio je danas podatak da je ministar finansija RS-a Zoran Tegeltija u prošloj godini zaradio oko 95.000 KM ili oko 8.000 mjesečno po više osnova.

Čavić je u obraćanju parlamentu ustvrdio da je došao do podataka da je Tegetija u 2016. godini po osnovu plaće kao ministar u Vladi RS-a zaradio oko 45.000 KM ili oko 3.750 KM mjesečno.

Po osnovu naknada zaradio je, kaže, oko 50.000 KM, odnosno 4.166 KM u prosjeku mjesečno.

-Na ovaj način je Tegeltija lani zaradio 114 prosječnih plaća u RS-u ili 278 prosječnih penzija. Mjesečno je zarađivao 9,5 prosječnih plaća u RS-u ili nešto više od 23 prosječne penzije u RS-u - rekao je Čavić.

On je zvanično pitanje o primanjima ministra finansija RS-a zatražio još u aprilu, ali nije dobio precizan odgovor.

-U odgovoru koji sam sada tek dobio je naveo da ima plaću i naknadu, ali ne i iznose, pa sam prikupio podatke iz svojih izvora - dodao je Čavić.

Poslanici opozicije u entitetskom parlamentu već duže vrijeme ukazuju da im iz Vlade RS-a ne dostavljaju odgovore na pitanja iako su na to obavezni.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.