17.10.2017. 16:16
10
Dr. Azra Alajbegović napustila KCUS: Izgubljena je svaka mjera poštovanja i dostojanstva
Azra Alajbegović, jedna od najuglednijih i najboljih neurologa i neuropshijatara u Bosni i Hercegovini, napustila je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. I sama doktorica Alajbegović za N1 je kazala da je njen "status izgubio adekvatnu donju granicu mjere poštovanja i dostojanstva", javlja N1.

Do dolaska novog menadžmenta na KCUS, dr. Alajbegović je bila direktorica Neuropsihijatrijskih disciplina KCUS-a. Profesorica je na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Objavila je preko 46 naučnih radova, 21 stručni rad, a koautor je brojnih medicinskih udžbenika.

Inače dr. Alajbegović nije izabrana za šeficu Katedre za neurologiju Medicinskog fakulteta iako je imalo bolje reference od dr. Enre Suljić koja je došla na to mjesto. Prema izvorima agencije Patria, dr. Suljić je dobila mjesto šefa Katedre za neurologiju zahvaljujući bliskosti sa tadašnjim dekanom Bakirom Mehićem i njegovom suprugom. 

(Patria / Haris Ahbabović)

10
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.