17.10.2017. 17:29
0
Inzko i Hearne: Međunarodna zajednica podržava napredak BiH
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i član tog predsjedništva Bakir Izetbegović primili su u nastupnu posjetu zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Brčko Distrikt Dennisa W. Hearnea i visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka.

Razgovarano je o aktivnostima koje se čine u ispunjavanju uslova za integraciju BiH u EU i NATO, političko-ekonomskom stanju i prilikama u Bosni i Hercegovini.

Članovi Predsjedništva BiH su naglasili da je članstvo u EU najvažniji vanjskopolitički cilj BiH, te da perspektiva članstva u EU nastavlja biti pokretačka snaga za pozitivne promjene u BiH. 

Visoki predstavnik Inzko i supervizor za Brčko Distrikt Dennis W. Hearne su istakli da međunarodna zajednica podržava napredak BiH i jačanje funkcionalnosti državnih institucija, a sve u interesu integracije BiH u EU i NATO.

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili podršku zamjeniku visokog predstavnika i supervizoru za Brčko Distrikt Dennisu W. Hearneau, te mu zaželjeli uspjeh u izvršavanju misije u BiH.

Uime člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, sastanku je prisustvovao njegov savjetnik Zoran Đerić, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

(Fena/Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.