18.10.2017. 13:30
3
Ibrahim Hadžibajrić podnosi tužbu protiv Denisa Stojnića: Ne bih komentarisao takve ljude i takav milje!
FOTO: novi.ba
Nakon niza optužbi koje je uputio Denis Stojnić na račun načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića zbog deložacije iz jednog od poslovnih prostora, cijeli slučaj dobit će i sudski epilog, piše agencija Patria.

Načelnik Hadžibajrić nije želio previše komentirati slučaj, ali je kazao da je pokrenuo tužbu za klevetu zbog ozbiljnih stvari koje je Stojnić izrekao.

- Ne bih komentarisao takve ljude i takav milje. Ne treba ništa da govorim – kazao je Hadžibajrić.

Načelnik je istakao da je deložacija izvršena u skladu sa odlukama Općine, a o svemu ostalom sud će dati riječ.

Tužba se odnosi i na nekoliko medija koji su prenosili Stojnićeve optužbe bez stava druge strane, Općine i načelnika Hadžibajrića.

Inače, Stojnić je nakon ove deložacije iznio niz optužbi na račun Općine i Hadžibajrića. Ovo je drugi objekat iz kojeg je Stojnić deložiran. Prije tri mjeseca zbog velikog duga prema Općini u iznosu 370.000 KM izvršena je deložacija iz prostora u kojem je bio Tesla puba.  

Iz Općine Stari Grad naveli su kako su deložirali Stojnića jer je nelegalnim radovima ugrozio građane. Kao razloge za deložaciju iz poslovnog prostora naveli su nelegalno izvedene radove unutar objekta, odnosno rušenje međuspratne konstrukcije i pregradnih zidova, te povećanje otvora na prozorima i vratima, koji su direktno ugrozili statiku objekta.  

Istaknuli su i kako je krajem augusta podnesen zahtjev stanara zgrade na ovoj adresi, kojim su tražili od općine da poduzme hitne mjere zaštite i sigurnosti objekta, jer su pretrpjeli veliku štetu, posebno u zimskom periodu zbog smrzavanja ogoljenih cijevi i instalacija.

(Patria)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.