19.10.2017. 13:26
0
Mezarje Kovači: Članovi porodice i delegacije položili cvijeće i odali počast Aliji Izetbegoviću
Na Šehidskom mezarju Kovači članovi porodice, kao i brojne delegacije danas su položili cvijeće na mezar prvog predsjednika Presjedništva RBiH Alije Izetbegovića povodom 14. godišnjice njegove smrti, piše agencija Patria.

Intoniranjem državne himne, učenjem Fatihe i minutom šutnje odata je počast prvom predsjedniku nezavisne BiH. 

Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH i sin prvog predsjednika RBiH kazao je da i danas živi kao veliki mislilac i lider, a to se vidi i po reakcijama i akcijama onih koji ga vole, te posebno onih koji ga ne vole.

Dodao je i to kako je Alija Izetbegović činio sve kako bi se spasio mir i spriječio rat, te da je tokom rata nastojao "očuvati supstancu BiH". Također poručio je da je rahmetli Izetbegović jedan od posljednjih razgovora vodio s trenutnim turskim predsjednikom Recepom Tayipom Erdogan.

- Erdoganu je ostavio u amanet brigu za BiH. Ja mislim da on itekako dobro nosi taj amanet i pomaže BiH - zaključio je Bakir Izetbegović.

Večeras će u Narodnom pozorištu Sarajevo biti održana akademija povodom 14. godišnjice smrti Izetbegovića. 

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.