19.10.2017. 19:15
3
Memić pisao Draganu Lukaču: Godinu i po niste ništa poduzeli u vezi ubistva mog Dženana
Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića reagirao je na izjave direktora Federalne uprave policije Dragana Lukač. Memić u pismu koje će biti dostavljeno i Lukaču navodi da FUP nije ništa poduzeo u slučaju smrti Dženana Memića


- Prilikom našeg prvog susreta ja sam Vas informisao o mom slučaju ali tim povodom vi za više od godinu i po niste ništa poduzeli. Prije nekoliko dana sam od Vas i pismenim putem tražio konkretnu informaciju da li je postupajući inspektor FUP-a, kojem ste vi nadređeni, saslušao određeno lice vezano za slučaj ubistva mog djeteta, a Vi ste mi odgovorili da se obratim Federalnom tužilaštvu i Kantonalnom tužilaštvu, očigledno izbjegavajući odgovor na moje pitanje – navodi Memić.

Ogorčeni otac ističe da je shvatio kakav položaj ima oštećeni u postupku, ali i da je kroz svoju borbu i agoniju dugu skoro dvije godine upoznao veći broj ljudi koji su imali sudbinu sličnu njegovoj.

- Uvjerio sam se da su i oni, kao i ja ogorčeni radom policije i pravosuđa. Vi se pozivate na statistiku i poredite nas sa susjednim zemljama vezano za broj nerasvijetljenih ubistava, navodeći da ih možemo na prste prebrojati. Ja vas molim da mi navedete gdje se to u okruženju desilo takvo očigledno ubistvo, kao u slučaju mog sina Dženana Memića, a da se povodom toga postupak na sudu vodi kao da je u pitanju saobraćajna nesreća.

Memić tvrdi da postoji dovoljno dokaza na osnovu kojih se može u potpunosti rasvijetliti događaj ali da policijski i pravosudni organi zbog očiglednog političkog i inih utjecaja to ne čine.

- Posebno me boli što niko u policiji niti u pravosuđu nije pokazao niti najmanju dozu ljudskosti nego su od početka ignorisali sva moja saznanja, iako su ista zasnovana na neoborivim dokazima kojih svakog dana imam sve više. Jedino što mogu zaključiti jeste da je ovo najveći slučaj korupcije u poslijeratnoj BiH.

Memić na kraju svog pisma navodi da nikada neće stati u otkrivanju istine o smrti svog sina. 

(NAP/Amila Alijagić)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.