20.10.2017. 12:45
0
Novalić primio Vosa
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Holandije u BiH Reinouta Vosa.


Premijer Novalić je zahvalio holandskom diplomati na doprinosu koji je ta zemlja dala na području ekonomske saradnje s Bosnom i Hercegovinom, kako kroz tehničku, tako i pomoć putem grantova.

Federalni premijer upoznao je gosta s tokom reformskih procesa i daljnjim potezima koji predstoje, naglasivši postignute rezultate u sferi zapošljavanja i kroz rast bruto društvenog proizvoda, povećan broj registrovanih kompanija i veći priliv stranih investicija u ovoj godini za gotovo 40 posto.

Uz uvjerenje da će reformski put biti nastavljen istakao je prioritete u ekonomiji i sferi jačanja vladavine prava, u čemu je i s Kraljevinom Holandijom ostvarena značajna saradnja.

Ambasador Vos je rekao da će Holandija nastaviti podupirati put približavanja BiH euroatlantskim integracijama, kako bi u što skorije vrijeme BiH postala punopravni član zajednice evropskih država, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.