20.10.2017. 19:45
0
Obilježen Dan općine Gradačac
Polaganjem cvijeća na centralnom spomen obilježju u Gradskom parku, šehidskom mezarju u Mahmut Mahali i Križu u Ledenicama Donjim, u petak je počelo obilježavanje 22. listopada-Dana općine Gradačac.

Manifestacija je nastavljena posjetom izaslanstava izvršne i predstavničke vlasti, političkih stranaka, boračkih udruga i učenika poprištu bitke za oklopni vlak, mjestu gdje su branitelji Gradačca 22. listopada 1992. godine izvojevali jednu od najvažnijih pobjeda na gradačačkom ratištu.

U povodu Dana općine na svečan način otvoren je poligon malih sportova 'Luke', čiju su drugu fazu izgradnje financirali Vlada Federacije BiH i Općina Gradačac.

"Izgradnjom ovog kompleksa mlade generacije, kao i svi građani općine Gradačac, dobivaju mnogo povoljnije uvjete za bavljenje sportom", kazao općinski načelnik Edis Dervišagić.

Na novootvorenom sportskom kompleksu odigran je malonogometni turnir osnovnih škola, čime je započelo i obilježavanje Dana zlatnih ljiljana općine Gradačac. Pridružili su im se i mališani iz vrtića "Kolibri" koji su se igrali i crtali na glavnoj gradskoj ulici.

Svečana akademija u povodu Dana općine održana je u kongresnoj dvorani Gradačakog sajma gdje su uručena najviša općinska priznanja zaslužnim pojedincima i udruženjima iz Gradačca.

Na svečanoj akademiji veleposlanik Republike Češke Jakub Skalnik proglašen je počasnim građaninom Gradačca.

 (FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.