23.10.2017. 11:35
0
Radnici Željeznica RS kažnjeni jer su štrajkovali, ReStart upozorava da je to kršenje ljudskih prava
Uprava Željeznica Republike Srpske smanjila je plaće radnicima koji su u septembru štrajkovali glađu. Oni su štrajkom pokušali izraziti nezadovoljstvo jer im kasne plaće i nemaju mogućnost da se liječe oni kao ni njihove porodice. Uprava ni sada nije riješila problem radnika, ali se odlučila na kažnjavanje onih koji su pokazali svoje nezadovoljstvo.

Predsjednik nevladine organizacije „ReStart“ koja ukazuje na nekorektno ponašanje vlasti u Republici Srpskoj, Stefan Blagić, rekao je za agenciju Patria da je odluka uprave Željeznica RS vjerovatno legalna, gledajući formalno-pravnu stranu, ali je pitanje da li je moralna. 

„Radnicima je uskraćeno jedno od osnovnih ljudskih prava, a to je pravo da izrade nezadovoljstvo“, rekao je Blagić. 

„Racnici ni danas ne mogu da se liječe, kao ni njihova djeca. Kada su se pobunili protiv toga, oni su kažnjeni. To predstavlja ucjenu radnika, i to je neprihvativo modernom demokratskom društvu“, smatra Blagić. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.