24.10.2017. 10:40
0
Komesari Zajedničke komisije Inicijative za lokalne vlasti boravili u Bihaću
Komesari Zajedničke komisije Inicijative za lokalne vlasti održali su u Bihaću sastanak s krajiškim gradonačelnicima i načelnicima, u organizaciji Ureda specijalnog predstavnika EU u BIH i zajedno s partnerima USAID-om i Ambasadom Švicarske.


Gradonačelnici Bihaća i Cazina, te načelnici Ključa, Bosanskog Petrovca, Sanskog Mosta, Bosanske Krupe i Bužima razgovarali su sa komesarima Zajedničke komisije Giorgio Brosio, Regula Bäbler Károly (Charles) Jókay i Mladenom Milanovićem o aktuelnom stanju u lokalnima zajednicama na području Unsko-sanskog kantona, te odnosu viših nivoa vlasti spram gradova i općina koji su, kako su istakli krajiški gradonačelnici i načelnici, mjesto na kojem građani imaju najviše kontakata sa izabranim zvaničnicima u rješavanju svojih problema.

Inicijativa za lokalne vlasti predstavljena je prošle sedmice u Sarajevu i namjerava pomoći entitetima i lokalnim vlastima u cijeloj BiH da identificiraju sistemske probleme u načinu na koji su organizirane i finansirane te probleme koji podrivaju njihovu sposobnost da građanima pruže adekvatne usluge.

Cilj održavanja sastanka s predstavnicima lokalne zajednice je da Ured specijalnog predstavnika EU u BiH bude upoznat s problemima s kojima se susreću načelnici i gradonačelnici općina i gradova u vršenju svoga posla.

Ured specijalnog predstavnika EU formirao je Zajedničku komisiju koja obilazi BiH i od lokalnih vlasti tražiti da identifikuju glavne probleme s kojima se suočavaju u područjima zdravstva, javnog reda i sigurnosti, općinskih službi i lokalnog ekonomskog razvoja, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.