25.10.2017. 17:06
0
Prijedlog izmjena Zakona o platama u institucijama BiH bit će razmatran po skraćenoj proceduri
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH odlučio je danas da se Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, razmatra po skraćenoj parlamentarnoj proceduri.

Poslanici nisu prihvatili zahtjev Vijeća ministara BiH da se predloženo zakon razmatra po hitnom postupku.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je, obraćajući se poslanicima, kazao da je cilj predloženog zakona da se omogući svim policijskim službenicima na nivou institucija BiH poseban policijski dodatak.

Dodao je da su ovo pravo ranije koristili samo uposlenici SIPA-e, Granične policije dok uposlenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela nisu imali pravo na ovaj dodatak.

- Sada se neka vrsta, u najmanju ruku kazano, nepravde ispravlja i svi policijski službenici treba da imaju jednak policijski dodatak - kazao je Zvizdić.

S obzirom na to da je nekoliko poslanika koji su diskutirali prije nego što se on javio za riječ predlagalo da se zakon razmatra u redovnoj proceduri, predsjedavajući Zvizdić je predložio da on bude razmatran u skraćenoj proceduri koja također omogućava amandmansko djelovanje.

Vijeće ministara BiH utvrdilo je prijedlog ovog zakona kojim se definira pravo na policijski dodatak policijskim službenicima.

Na ovaj način pravo na poseban dodatak (policijski dodatak) pored policijskih službenika zaposlenih u Graničnoj policiji BiH i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, imali bi i policijski službenici zaposleni u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.