26.10.2017. 10:44
0
Prekinuta sjednica Predstavničkog doma PSBiH, nije utvrđen termin nastavka
Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je sinoć oko ponoći zbog nedostatka kvoruma na tački dnevnog reda „Informacija o vrsti, broju, intenzitetu i troškovima posjeta ministra vanjskih poslova BiH drugim državama, te njihova svrha po interese BiH i njenih građana“, čiji je predlagač poslanik Damir Arnaut.

Prekidu sjednice prethodilo je više pauza koje su tražili klubovi poslanika opozicionih stranaka, a nakon posljednje od tih pauza predsjedavajuća Predstavničkog doma Borjana Krišto je konstatirala da nema kvoruma za nastavak sjednice, za rad i odlučivanje. Naime, u poslaničkim klupama nisu bili poslanici stranaka koji su tokom večeri tražili polusatne pauze.

Predsjedavajuća Krišto je tada kazala da će o terminu nastavka sjednice odlučiti Kolegij Doma sukladno poslovničkim odredbama.

Između brojnih pauza, poslanici opozicionih stranaka predlagali su i da sjednica bude prekinuta pa nastavljena danas, o čemu se i glasalo. Međutim, taj prijedlog nije prihvaćen.

Krišto je napomenula da, zbog ranije preuzetih obaveza i utvrđenog kalendara aktivnosti, danas sjednica ne može biti nastavljena.

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u kojoj su predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić i predsjedavajuća Predstavničkog doma Borjana Krišto sudjeluje na 8. konferenciji predsjednika parlamenata država zapadnog Balkana koja se održava 26. i 27. oktobra u Budimpešti.

(FENA/Merima Druškić)

Sjednica
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.