26.10.2017. 16:47
0
Čović se u Tallinnu susreo s premijerom Estonije
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se u Tallinnu s Jürijem Ratasom, predsjednikom Vlade Republike Estonije.

Čović i Ratas razgovarali su o nekoliko tema, među kojima su bile aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO-u (MAP), te dobijanje kandidacionog statusa BiH za članstvo u EU.

Predsjedavajući Čović istakao je opredjeljenje BiH za jačanje odnosa s NATO-om. Kazao je kako sve nadležne institucije Bosne i Hercegovine hitno provode sve potrebne aktivnosti za ispunjavanje uslova iz Tallinna i aktivaciju MAP-a do kraja ove godine, te informisao premijera o inicijativama koje je u proteklom periodu preduzelo Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, s istim ciljem. 

Premijer Ratas je ovom prilikom izrazio podršku evroatlantskim nastojanjima BiH, te istakao kako napredak BiH u ovome smislu šalje pozitivan signal institucijama EU i NATO-a, što doprinosi stabilizaciji odnosa svih zemalja u regiji. 

Također je razgovarano o bilateralnim ugovornim odnosima dvije zemlje, te je izražen obostran interes za proširenje svih oblika saradnje, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.