27.10.2017. 10:00
1
Čeka se Konakovićev odgovor: Hoće li danas biti okončan štrajk zdravstvenih radnika
Štrajk zdravstvenih radnika u KS traje od 13. oktobra, a danas se očekuje konačan odgovor Vlade KS, odnosno premijera Elmedina Konakovića da li će biti povećan koeficijent za minuli rad sa 0,4 na 0,5. Sindikat će nakon Konakovićevog odgovora održati sastanak na kojem će se odrediti dalji koraci. Ukoliko koeficijent bude povećan, štrajk će biti prekinut, piše agencija Patria.

Inače, u srijedu 25. oktobra Sindikat i predstavnici Vlade postigli su dogovor oko koeficijenta za obračun plaće od 2,60 iako je prvobitno Sindikat tražio 2,75.

Konaković je kazao da bi se sredstva za povećanje koeficijenta za minuli rad trebala iznaći u zdravstvenim ustanovama čiji su direktori do sada trošili na ono na što nisu morali te da je Vlada obezbijedila 16 miliona KM, a da su potrebna još tri miliona KM. 

Ukoliko bude postignut dogovor, primjena počinje od novembra 2017. godine. 


(Patria/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.