30.10.2017. 11:01
0
Govedarica: Dodik je jučer od Vučića dobio jasne političke poruke
Milorad Dodik je jučer na sastanku u Beogradu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dobio jasne poruke, da prestane s destruktivnim političkim ponašanjem - smatra lider SDS-a Vukota Govedarica.

Svima je, kaže, bilo vidljivo da je tokom tog sastanka, održanog na Vučićev zahtjev, Dodiku poručeno da prestane sa stvaranjem destruktivnih političkih odnosa u BiH i kočenjem reformi.

-Interes RS-a nije destrukcija, niti zastoj u reformama, već da pratiti Srbiju na njenom evropskom putu, a nikako da bude u službi određenih radikalnih bh. političara koji isključivo žele da u tom radikalizmu lično profitiraju - tvrdi Govedarica.

Podsjeća da je Vlada RS-a preuzela obaveze iz Reformske agende, ali, nažalost, optužuje srpske predstavnike u Vijeću ministara, koji rade svoj posao, da su kočničari reformi.

- Međutim, oko 80 posto aktivnosti u Reformskoj agendi je na entitetima. Stoga, Vlada RS-a svojim ponašanjem pravi probleme i Srbiji, zbog čega je Vučić morao da upozori Dodika da se prebaci na teren rješenja, a ne destrukcije - tvrdi predsjednik SDS-a.

Ukazuje da Dodik, koji je pod sankcijama SAD-a, ne bi trebao da uvlači RS u probleme.

Još neki političari u RS-u su, kaže, bili ranije pod sankcijama, ali, kako podsjeća, Mirko Šarović nikada nije bio problem RS, i nije taj problem riješavao na uštrb interesa RS-a.

-Vjerujem da će Dodik iz jučerašnjeg sastanka izvući pouke i uvažiti ono što je prioritet Srba, a ne nekih drugih destruktiig bh. političkih partija - zaključio je Vukota Govedarica.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.