30.10.2017. 15:00
0
Produžena primjena Kolektivnog ugovora za oblast komunalne privrede u KS
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i predsjednik Kantonalnog odbora Samostalnog sindikata radnika komunalne privrede u FBiH Adnan Himzanija potpisali su danas Kolektivni ugovor o izmjeni Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i zaposlenika u oblasti komunalne privrede Kantona Sarajevo.


Današnjim potpisivanjem produžena je primjena ovog kolektivnog ugovora na period od naredne tri godine, te predviđeno da stupi na snagu danom objave u Službenim novinama KS, kao i činjenica da će se primjenjivati najduže 90 dana nakon isteka spomenutog trogodišnjeg perioda.

- U posljednje vrijeme bilježimo vrlo ohrabrujuće trendove i parametre u komunalnoj privredi. Nadam se da će nam i ovaj kolektivni ugovor dati još više prostora da te stvari dodatno unaprijedimo i poboljšamo - istakao je nakon potpisivanja premijer Konaković.

Zahvalio je predsjedniku Himzaniji i njegovom pregovaračkom timu na kvalitetnom socijalnom dijalogu. 

- Radnici su uglavnom zadovoljni saradnjom koju smo ostvarili sa Vladom Kantona Sarajevo, jer je učinila sve da prethodno postignuti dogovori vezani za ovaj kolektivni ugovor budu i primjenjivi - naveo je Himzanija.

Na osnovu ovog ugovora danas je potpisan i Aneks Sporazuma o raspoređivanju sredstava za bruto plaće i naknade radnika uposlenih u kantonalnim javnim komunalnim preduzećima te je i njegova primjena produžena na naredne tri godine.

Potpisivanju ovog ugovora prisustvovali su ministri komunalne privrede i infrastrukture, pravde i uprave, rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica te saobraćaja Senad Hasanspahić, Mario Nenadić, Amela Dautbegović i Mujo Fišo, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.