2.11.2017. 8:12
0
Stanje na putevima
Zbog niskih jutarnjih temperatura moguće je formiranje poledice na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Zbog radova na ulazu u tunel Oštrik na autoputu A1, pravac Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na asfaltiranju regionalnog puta R-445 Semizovac-Ilijaš u Malešićima (od pružnog prelaza do mosta Malešići), večeras do do 20 sati, na snazi je obustava saobraćaja. Za vrijeme obustave, vozila saobraćaju alternativnim pravcem.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralni put M-14.1 Odžak-Vukosavlje, zatim magistralni put M-17 lokalitete Konjic (kod mosta) i Drivuša, kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-444 Podlugovi-Breza-Vareš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.


(Bihamk)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.