2.11.2017. 12:55
0
Akcija na području USK: Uhapšene četiri osobe
Policijski službenici Federalne uprave policije nakon višemjesečne istrage od jučer, 01.11.2017. godine pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog Kantona, poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području navedenog kantona, vezano za krivično djelo „Organizovani kriminal“ iz člana 342. KZ F BiH, a u vezi sa krivičnim djelima „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383., „Posebni slučajevi krivotvorenja isprave“ iz člana 374. i „Prijevara u privrednom poslovanju“ iz člana 251. KZ FBiH.

U sklopu navedene operativne akcije, a po Naredbama Općinskog suda u Cazinu vrše se pretresi stambenih objekata koje koriste osumnjičeni na dvije lokacije na području općine Cazin, te pretres službenih prostorija pravnog lica O.M. iz Cazina. Do sada su lišena slobode dva lica iz Bihaća incijala M.I. (1974. god.) i A.Š. (1950) i dva lica iz Cazina incijala A.R. (1961. god.) i S.O. (1980. god.) koji se dovode u vezu sa naprijed navedenim krivičnim djelima.

Nad jednim licem lišenim slobode je u toku kriminalistička obrada u službenim prostorijama Federalne uprave policije, dok su tri lica nakon kriminalističke obrade predata Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog Kantona.

Napominjemo da je po ovom predmetu Federalna uprava policije u prethodnom periodu Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog Kantona podnijela sedam Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv više lica.

Asistenciju u realizaciji ove operativne akcije pruža Mnistarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije se nastavljaju.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.