4.11.2017. 19:41
1
Iz SDA zbog vandalizma u sarajevskom naselju Briješće: Skrnavljenje grobalja i vjerskih objekata je kukavički čin
Stranka demokratske akcije (SDA) najoštrije osuđuje vandalske postupke skrnavljenja pravoslavnih grobalja u Karauli kod Kaknja i u sarajevskom naselju Briješće.

- Zahtijevamo da nadležne agencije za provođenje zakona hitno otkriju počinioce i privedu ih sudu pravde - ističe SDA u saopćenju za javnost.

Istovremeno, SDA od nadležnih lokalnih vlasti traži da se štete hitno saniraju, te pozdravlja čin načelnika Općine Kakanj koji je u tom pravcu već poduzeo konkretne korake.

- Skrnavljenje grobalja, vjerskih objekata i kulturno-historijskih spomenika je anticivilizacijski i kukavički čin koji je direktno uperen protiv izgradnje povjerenja i normalnih odnosa u Bosni i Hercegovini - navodi se u saopćenju.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.