7.11.2017. 12:27
0
U napuštenom toaletu u Bihaću otkrivena tri migranta
Službenici Postrojbe granične policije Izačić u ponedjeljak su spriječili tri strana državljana u ilegalnom prelasku državne granice iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Otkriveni su u napuštenom toaletu na području Bihaća. Nisu posjedovali identifikacijske isprave, a u razgovoru sa službenicima ove Postrojbe su izjavili da dolaze iz Libije.

Ilegalni migranti su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje, izvijestila je Granična policija BiH.

Od 1. 1. 2017. do 7. 11. 2017. službenici PGP-a Izačić su otkrili 41 ilegalnog migranta: 18 državljana Turske, sedam Afganistana, četiri Irana, tri Libije, dva Šri Lanke, jednog Pakistana i šest osoba s područja Kosova. Pripadnici PGP-a Izačić u ilegalnom prelasku državne granice su otkrili i pet državljana Češke Republike.

Istog dana službenici PGP-a Bijeljina otkrili su krivotvoreni izvadak licencije za obavljanje međunarodnog cestovnog prijevoza robe koji je prilikom granične kontrole na uvid dao D. O. (1983.), državljanin BiH.

Kontroliran je u teretnom motornom vozilu Man, bh. registarskih oznaka, pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi.  Prema naredbi tužitelja Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, licencija je privremeno oduzeta.

U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.