7.11.2017. 15:00
0
Sindikat BHRT-a traži hitne ostavke rukovodstva televizije zbog intervjua sa Sebijom Izetbegović
Upravni odbor Sindikalne organizacije BHRT-a oglasio se saopćenjem za javnost u kojem smatra da je skandal oko intervjua s dr. Sebijom Izetbegović nanio ogromnu štetu ovoj medijskoj kući.UO SO BHRT-a je također dao punu podršku uredniku BH radija 1 Amiru Sužnju.

Skandalom s kontroverznim intervjuom sa Sebijom Izetbegović nanesena je nenadoknadiva i nepopravljiva šteta BHRT-u. Sindikalna organizacija BHRT-a u potpunosti stoji iza iznesenih stavova urednika BH radija 1 Amira Sužnja u programu N1 televizije.

Kolega Sužanj je još jednom potvrdio da je vrhunski profesionalac, jedan od najboljih novinara BHRT-a, kojeg  osim novinarskih sposobnosti krase i sposobnosti borca za istinu, pravdu i pravičnost.

Sindikalna organizacija BHRT-a zbog toga podržava stavove koje je iznio Amir Sužanj, i takvo mišljenje potvrđeno je na posljednjoj sjednici Upravnog odbora Sindikalne organizacije.

Sindikat stoji i iza uposlenika (svojih članova) u Sektoru RTV produkcija zbog prebacivanja odgovornosti na njih u slučaju objavljivanja kontroverznog intervjua sa Sebijom Izetbegović te u potpunosti odbacuje tvrdnje menadžmenta.

Sindikat traži odgovornost generalnog direktora Belmina Karamehmedovića, njegovih najbližih saradnika, savjetnika, kojekakvih izmišljenih koordinatora te direktora televizije Marija Vrankića za štetu koju su prouzrokovali svojom nesposobnošću i neodgovornim djelovanjem prema bosansko-hercegovačkoj javnosti. Njihove ostavke su prijeko potrebne - navodi se u saopćenju UO SO BHRT-a.




(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.