9.11.2017. 15:15
0
ViK dva dana bilježi povećanu naplatu, KJKP Rad tvrdi da nema dug za vodu
KJKP Vodovod i kanalizacija jučer i danas bilježi povećanu naplatu računa za vodu, kako građana tako i pravnih subjekata, ali i dužnika čija su imena objavljena u medijima, potvrđeno je za agenciju Patria od izvora iz ove kompanije.


Na spisak koji je objavila agencija Patria reagirali su neki od navedenih dužnika, navodeći da su „dugovi predmet spora“ (FK Željezničar), „nemaju dugovanja“ (Nogometni savez BiH, Franjevački međunarodni studentski centar, KJKP Rad).

Iz KJKP Rad upućena je reakcija u kojoj navode da je dug od 103.491 KM netačna i neprovjerena informacija.

- KJKP Rad Sarajevo je odgovorno i profesionalno preduzeće koje svoje obaveze prema drugim pravnim licima izmiruje u predviđenom roku. Nakon izvršenih provjera sa službom za finansije KJKP Rad Sarajevo na dan 9.11.2017. nema dugovanja prema KJKP ViK od strane KJKP Rad Sarajevo.

NS BiH saopćio je da je dug od 29.409 KM nastao u periodu kad je zgradom upravljao Geodetski zavod FBiH, dakle prije nego što je NS/FS BiH postao vlasnik zgrade.

-   Napominjemo da je Savez zgradu kupio na Javnom konkursu koji je organizovao Općinski sud Sarajevo radi namirenja dugova po osnovu sudskih presuda u korist zaposlenika Geodetskog zavoda, te iz tog razloga pomenuti dug nije niti može biti prenesen na NS/FS BiH – navode iz Saveza.

Iako agencija Patria nigdje u tekstu nije tvrdila da je riječ o dugovanjima za prošli mjesec, već o ukupnom dugu (koji se mogao povlačiti iz ranijeg perioda) ipak nas raduje činjenica da je povećana naplata računa za vodu.

(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.