9.11.2017. 17:04
0
Novalić i predstavnici MMF-a razgovarali o nastavku reformskih procesa
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, razgovarao sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda za Bosnu i Hercegovinu Nadeemom Ilahijem i rezidentnim predstavnikom te organizacije u BiH Franciscom Parodijem.

Vođeni su konstruktivni razgovori vezani za nastavak reformskih procesa, a koji se odnose i na nastavak aranžmana s MMF-om.

Jedna od tema su bile i akcize na gorivo, od čega zavise bitni infrastrukturni projekti.

Akcize nisu samo značajne za financiranje izgradnje brzih cesta i autocesta, nego su uvjet za širi ekonomski razvitak. Izgradnja suvremene cestovne infrasturkture, kazano je, osim što omogućava povezivanje unutar Bosne i Hercegovine, te naše zemlje sa Europom, znači i upošljavanje domaće građevinske operative. To, u konačnici, dovodi do otvaranja novih radnih mjesta i ukupno stabilnijih ekonomskih prilika, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.