9.11.2017. 19:00
0
Sutra na Vladi FBiH priča o Željezari: Radnici otišli kućama, uplaćena im jednokratna pomoć
Radnici Željezare Zenica su nakon višesatnog sastanka s ministrom energetike, rudarstva i industrije Federacije Bosne i Hercegovine Nerminom Džindićem završili svoje okupljanje pred zgradom Vlade FBiH gdje su dogovorili nekoliko zaključaka koji bi trebali ići u korist 346 radnika zeničke Željezare.

Kako je potvrđeno Gradska uprava Zenice odobrila je urgentnu jednokratnu pomoć za radnike Željezare Zenica u iznosu od po 100 KM, a na račun Sindikata Željezare Zenica uplaćeno je 34.600 KM.

Na sutrašnjoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine jedna od tema trebalo bi biti stanje u Željezari Zenica uz predlaganje nekoliko zaključaka koji, između ostalog, rješavaju i pitanje budućnosti Željezare.

Zatraženo je od Nadzornog odbora Željezare Zenica da razmotri opstanak Željezare, a ako to nije moguće, da se pokrene stečaj iz kojeg bi se formirala nova firma koja bi imala određene djelatnosti, a činila bi je operativa Željezare Zenica.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.