9.11.2017. 19:30
0
Nakon RS, poskupljuje gorivo i u FBiH, poznato i kada
Naftni derivati, benzin i gorivo, od subote će biti skuplji za pet feninga, na velikom broju benzinskih stanica u Federaciji Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za iz Ministarstva trgovine Federacije BiH.

Šefica Odjela za analizu, cijene i razvoj tržišta u ovom ministarstvu Lela Glibo, potvrdila je da su u protekla dva dana počeli pristizati zahtjevi dobavljača, te da će do kraja sedmice doći do povećanja cijena dizelskih i benzinskih goriva.

Novi zahtjevi

- S većeg broja benzinskih stanica u FBiH pristižu zahtjevi za povaćenje cijene oba goriva za pet feninga. Nove zahtjeve primamo svakodnevno. Trenutno ih ima 60 - kazala je Glibo.

Distributeri goriva za automobile zatražili su povećanje od pet feninga, odnosno deset litara benzina ili nafte bit će skuplje pola marke.

- Formiranje cijena u maloprodaji je slobodno. Mi reagiramo jedino u slučajevima enormno visokih cijena - kazala je Glibo.

U RS već gorivo poskupjelo

Podsjetimo, na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj već danas su zabilježena blaga povećenja cijena goriva za pet feninga.

Cijene goriva iznose od 1,84 do 1,89 konvertibilnih maraka po litru, u zavisnosti od teritorije na kojoj se benzinska stanica nalazi, prenosi Avaz.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.