9.11.2017. 19:48
0
Napokon stiže voda: Dobre vijesti za građane Sarajeva, Visokog i Gradačca!
Dom naroda Federalnog parlamenta odobrio je zaduženja za projekte vodosnabdijevanja u Sarajevu, Gradačcu, kao i za projekat Regionalni vodovod Plava voda kod EBRD-a što je 30. oktobra učinio i PD PFBiH.

Ovim su odblokirana sredstva u iznosu od 93 miliona KM. Samo za Vodovod Sarajevo predviđeno je 50 miliona KM.

Ranije je ovaj dom odobrio zaduženje za Vodovod Visoko, a načelnica Visokog Amra Babić 14. avgusta započela je sa radovima. EBRD za taj projekat odobrio je 4,5 miliona eura. Uvjeti kredita su tri godine grejs perioda, te rok otplate 15 godina. Od ovog vodovoda zavisi 11.500 stanovnika Visokog.

Uskoro se očekuje da novac bude operativan kako bi se pristupilo neophodnim radovima. 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.