11.11.2017. 18:30
0
U ostavljenoj kesi na sarajevskom aerodromu nema sumnjivih predmeta
Službenici Međunarodnog aerodroma u Sarajevu danas su u poslijepodnevnim satima primjetili kesu koja je ostavljena u prizemlju aerodroma.

Brzom reakcijom policije prostor je ograđen trakom i nakon obavljenog pregleda utvrđeno je da se u kesi ne nalaze sumnjivi predmeti i da nema opasnosti za funkcionisanje aviosaobraćaja. 

- Riječ je o intervenciji antibombnog tima Granične policije BiH koja je trajala 10-15 minuta. To su redovne intervencije u slučaju napuštenog prtljaga u cilju sprečavanja eventualnih eksplozivnih naprava ili bilo kakvih drugih opasnih predmeta koji bi mogli da budu u takvom prtljagu - kazala je glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković za Fenu.

Navela je da antibombni tim nije pronašao ništa sumnjivo te je intervencija završena oko 15.30 sati.

Dodala je da su takve intervencije česte na svim aerodromima u svijetu pa tako i na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.