13.11.2017. 9:53
0
Podignuta optužnica protiv Sretka Pavića koji se tereti da je sudjelovao u ubistvu pet Bošnjaka
Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine podigao je optužnicu protiv Sretka Pavića, rođenog 04.04.1961. godine u Prijedoru, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je za vrijeme rata i oružanog sukoba u BiH, kao pripadnik 6. ljubijskog bataljona VRS-a, postupao protivno odredbama međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata.

On se tereti da je u julu 1992. godine, sudjelovao u ubistvu pet civila bošnjačke nacionalnosti, čija tijela su pronađena i ekshumirana nakon rata u mjestu Rizvanovići.

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo  zločin protiv čovječnosti iz članka 172. KZ BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.