13.11.2017. 11:26
0
Isplata naknada korisnicima socijalnih davanja u Kantonu Sarajevo
Korisnici socijalnih davanja u Kantonu Sarajevo u poslijepodnevnim satima moći će podići svoje naknade sa tekućih računa kod odabranih banaka.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS je za ovu namjenu uplatilo sredstva u iznosu  1.127.053,99 KM, na ime naknada navedenim korisnicima za oktobar 2017. godine.

Sredstva su izdvojena za 6.119 korisnika: stalne novčane pomoći, novčane naknade za pomoć i njegu od  druge osobe, jednokratne pomoći, izuzetne pomoći, naknade za smještaj u drugu porodicu, kao i za smještaj u ustanove socijalne zaštite.

Također su sredstva izdvojena i za naknade za zdravstvenu zaštitu, naknade za osposobljavanje za život i rad i refundacije ljekarskih pregleda, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(FENA/Merima Druškić) 

KSIsplata
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.