15.11.2017. 15:06
1
Ivanić: Nema priznanja Kosova, previše značaja Izetbegoviću
Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva BiH, nakon sastanka sa ministrima i poslanicima Parlamenta BiH rekao je da, dok je Savez za promjene (SzP) u institucijama BiH, neće biti priznanja Kosova.

- Retorika u kojoj se prijeti ratom nas vraća u 90-te i ratna galama zaslužuje svaku osudu - rekao je Ivanić, nakon sastanka sa ministrima u Savjetu ministara i poslanicima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz Saveza za promjene, a nakon izjave Bakira Izetbegović, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Smatra i da ne treba davati, kako je kazao, previše značaja izjavi bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, jer "one nemaju efekta".  Vjeruje da ni ove izjave Izetbegovića "neće ostaviti nikakve ozbiljne posljedice za RS i Srbiju". 

Dodao je da BiH tone u krizu koja je uslovljena odnosima u FBiH i uvlačenje RS u te sukobe je suprotno njihovim interesima.

Ivanić je rekao da mu ne pada na pamet da se povuče iz institucija, po pozivu jednog čovjeka.

- Takvi radikalni potezi nisu potrebni. Nema nikakvih odluka, a samim tim ni posljedica - rekao je Ivanić, dodajući da se Izetbegoviću daje previše značaja iako on nema snage da uradi tako nešto, prenosi Avaz.


Dodao je da ako se kriza bude i dalje zaoštravala da je moguće da sjedne sa Miloradom Dodikom, predsjednikom RS, i iznese mu svoje stavove.

Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, rekao je da će obavijestiti rukovodioce Srbije da nema šanse da priznavanje Kosova dođe na dnevni red. 
Naglasio je da će ovakvih spinova biti sve više, sa namjerom da se pažnja skrene na ta pitanja, ali da je potrebno da se tenzije spuste, prenosi Avaz.

(Alen Avdić)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.