15.11.2017. 17:10
0
SDS poručuje: SNSD pozivima za povlačenjem svih Srba iz Sarajeva samo izražava frustraciju za tim pozicijama koje su izgubili na izborima
Da su Milorad Dodik i SNSD iskreni u pozivima da Srbi napuste zajedničke institucije BiH upućivali bi ih onda kad je SNSD-ov kadar vršio vlast u Sarajevu i kada im je bio dovoljan samo jedan telefonski poziv da to urade, tvrde iz SDS-a.

Ističu da je SNSD-a trebao prvo da uputi poziv svojim ključnim ljudima, primjera radi Željki Cvijanović i Zoranu Tegeltiji, da napuste sve pozicije u upravnim odborima u Sarajevu, počevši od Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje, Elektroprenosa BiH, i druge. 

- Mi bi znali ispravno tumačiti te njihove poteze. Ovako, više nam je nego jasno da SNSD pozivima za povlačenjem svih Srba sa pozicija iz Sarajeva samo izražavaju frustraciju i žal za tim pozicijama koje su izgubili na izborima 2014. godine - navode iz SDS-a.

Dodaju da je SDS uvijek izražavala poštovanje prema institucijama Republike Srpske, ali ljudima koji obavljaju njene funkcije mora biti jasno da se lično poštovanje ne stiče izborom ili imenovanjem, nego poštenim i časnim radom u interesu svih građana RS.

Smatraju da povlačenje iz bh. institucija nikada nije bilo dobra odbrambena aktivnost za RS od kada je ona stvorena. 

-I zbog toga se nećemo povlačiti pred jeftinim trikovima koje nam s vremena na vrijeme zajedno serviraju Dodik i Izetbegović - tvrde iz SDS-a.

(Fena / Haris Ahbabović)

SNSDSDS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.