16.11.2017. 16:02
0
Izetbegović primio ambasadora Saudijske Arabije, utrostručio se broj turista iz Saudijske Arabije
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Hanija bin Abdullaha Mominaha. Sagovornici su potcrtali prijateljske odnose i vrlo dobru bilateralnu saradnju dviju zemalja, istučući da ima prostora i za njihovo poboljšanje, naročito na planu ekonomije i investicija.

Ambasador Mominah izrazio je zadovoljstvo što su vlasti BiH osigurale vizne olakšice građanima Saudijske Arabije, što je omogućilo da se utrostruči broj turističkih posjeta Bosni i Hercegovini.

Izražena su očekivanja da će dobra saradnja dviju zemalja biti nastavljena i u narednom periodu, kako na bilateralnom planu, tako i kroz saradnju u međunarodnim organizacijama.

Izetbegović je izrazio zabrinutost zbog sukoba u arapskom svijetu i uputio poziv da se svi nesporazumi rješavaju dijalogom i mirnim putem.

Sagovornici su zajednički osudili ispaljivanje balističkih raketa iz Jemena na gradove u Saudijskoj Arabiji, naglasivši da je napad na civile i nedužne ljude kukavički čin, koji se ničim ne može opravdati.

Ambasador Mominah uputio je poziv Izetbegoviću da posjeti Saudijsku Arabiju - saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.