17.11.2017. 15:40
0
PDP: Hitno prestati s govorom mržnje i neprimjerenom komunikacijom
Predsjedništvo Partije demokratskog progresa (PDP) pozvalo je s današnje sjednice u Banjoj Luci sve političke aktere u RS-u i BiH da odmah prestanu s govorom mržnje, neprimjerenom i uvredljivom komunikacijom i da se vrate političkom dijalogu koji će vratiti dostojanstvo institucijama.

Apeluju da se svi učesnici na političkoj sceni vrate komunikaciji isključivo snagom argumenata, kako bi bile smirene tenzije koje dugoročno nanose štetu budućnosti RS i BiH.

Predsjedništvo PDP–a osudilo je posljednje izjave predsjednika SDA i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i pozvalo na prekid ratnohuškačke retorike, koja BiH vraća u prošlost, saopćeno je iz te stranke.

Smatraju da je potez srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da sazove konsultacije u Banjoj Luci s ministrima u Vijeću ministara i poslanicima u Predstavničkom domu Parlamenta BiH iz RS-a doprinio smirivanju tenzija.

Predsjedništvo PDP-a pozvalo je vladajuću parlamentarnu većinu u Narodnoj skupštini RS-a i sve političke aktere da učine napor kako bi bilo obezbijeđeno normalno funkcionisanje Narodne skupštine i vraćen dignitet toj instituciji.

Ocijenjeno je da je poslije posebne sjednice entitetskog parlamenta postalo jasno da je aktuelna vlast RS-a do sada zloupotrebljavala instituciju referenduma, te pozvalo na ozbiljan pristup tom pitanju.

Posebnu pažnju Predsjedništvo PDP-a danas na sjednici posvetilo je programskom sadržaju informativno-političkog programa javnog servisa RTRS-a te zahtijevaju da se program te medijske kuće „hitno vrati u zakonski okvir, po kojem informisanje javnosti mora da bude objektivno i nepristrasno, bez uticaja bilo koje političke grupacije u RS-u“.

Razmatrano je i ekonomsko stanje u RS-u i nacrt budžeta za sljedeću godinu i izražena zabrinutost zbog nedostatka adekvatnog odgovora vlasti RS-a na teško ekonomsko stanje.

(Fena/Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.