18.11.2017. 14:27
0
Porić: Djeca su najbolji ambasadori Srebrenice
"Kuća dobrih tonova“ Srebrenica, koja je počela da djeluje 2011. godine, s puno ljubavi i razumijevanja u proteklih šest godina ostvaruje dobre rezultate, a njen umjetnički direktor Ismar Porić kaže da je veoma ponosan na svoj tim.

- Mi smo ponosni da nakon šest godina rada imamo više od 400 djece koja učestvuju u našim aktivnostima. Ponosan sam što smo u kratkom vremenu dostigli uspjehe na koncertima i projektima kojima smo radili - ističe Porić u razgovoru za Fenu.

Njihov najveći projekt je, navodi on, bio pjesma "Love people“ koju su 2014. godine radili za poplavljena područja Bosne i Hercegovine, a tim projektom djeca su skupila više od 10 hiljada eura donacije za dvije škole.

Pjesma "Love people“ je osvojila prestižnu nagradu "Global Music Award" za velika postignuća u umjetnosti.

- Pjesma 'Love people' je simbol mira i prijateljstva srebreničke djece i to je naš zaštitni znak. Mene raduje činjenica da gdje god dođemo, šaljemo dobru energiju. Djeca su najbolji ambasadori Srebrenice, a mogu reći i BiH, jer su budućnost i pokazuju nas u najljepšem svjetlu - smatra Porić.

Kaže da su njima nagrade vjetar u leđa te najavljuje neke od planova za naredni period.

- U Srebrenici ćemo održati novogodišnji koncert. Za narednu godinu imamo ideje, radit ćemo kamp i novu pjesmu. Ovu godinu pamtićemo kao veoma uspješnu - zaključio je Porić.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.