19.11.2017. 8:18
0
Stanje na putevima
Ovoga jutra upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti na dionicama u višim predjelima u centralnim i sjeverozapadnim krajevima. Izdvajamo magistralne puteve M-5 Ripač-Vrtoče (Dubovsko), M-5 Travnik-Donji Vakuf (Komar), M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), Sarajevo-Konjic (Ivan) i Bugojno-Kupres (Koprivnica). Saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, uz izuzetak puteva na jugu, gdje kolovoz suh, a uvjeti za vožnju povoljni. Učestali su odroni na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Zbog aktiviranja klizišta na lokalitetu Gornji Šeher (M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce), saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Radovi na izgradnji pješačkog prolaza izvode se na magistralnom putu M-17 u Konjicu, zbog čega tokom dana dolazi do usporenog saobraćanja.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje su u toku radovi, a izdvajamo magistralne puteve M-14.1 Odžak-Vukosavlje i M-17 u mjestu Drivuša, kao i regionalne puteve R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.


(Bihamk)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.