20.11.2017. 11:30
0
Američka vojska zabranila svojim pripadnicima u Japanu konzumiranje alkohola
Američka vojska je zabranila svojim vojnicima stacioniranim u Japanu konzumiranje alkohola nakon što je jedan od vojnika učestvovao u saobraćajnoj nesreći sa smrtnim posljedicama pod uticajem alkohola na otoku Okinawa.


Američkim trupama na Okinawi je također rečeno da ostanu u bazama ili kod kuće, javlja BBC.

Ovaj marinac je u nedjelju svojim kamionetom udario u jedan kombi, ubivši lokalnog stanovnika koji je upravljao tim vozilom.

Američka vojska je u saopćenju potvrdila da je jedan od njihovih vojnika učestvovao u nesreći i da je "alkohol mogući faktor".

Vojska je također najavila "obavezne kurseve o odgovornom konzumiranju alkohola, upravljanju rizicima i prihatljivom ponašanju" za sve svoje trupe širom Japana.

Kako javlja Reuters, japanska policija je saopćila da je ovaj marinac imao tri puta više od dozvoljene količine alkohola u organizmu.

On je uhapšen pod optužbom za nemarnu vožnju sa smrtnim posljedicama, kazali su iz policije.

Na Okinawi se nalazi oko 26.000 vojnika, više od polovine američkih trupa stacioniranih u cijelom Japanu, te se lokalni stanovnici već dugo žale na vojnike zbog kriminala i nesreća, pogotovo nakon grupnog silovanja 12-godišnje djevojčice 1995. godine koje su počinili američki vojnici.

Jedna žena je ubijena 2016. godine, što je također povezano s jednim bivšim marincem zaposlenim u jednoj od baza, što je tada također dovelo do privremene zabrane alkohola, kao i policijskog sata od ponoći.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.