20.11.2017. 13:17
1
"Bojim se za sudbinu RS-a i BiH, ako se nastavi urušavanje Dejtona"
Predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović ukazao je da je Dejtonski sporazum uspostavio mir na ovim prostorima, ali da nije dobro dalje njegovo „urušavanje“.

- Ukoliko budemo i dalje išli na urušavanje Dejtonskog sporazuma, bojim se ne samo za sudbinu RS, već i BiH - rekao je Čubrilović novinarima u Banjoj Luci, uoči godišnjice potpisivanja tog sporazuma, koja se u RS-u sutra obilježava kao entitetski praznik.

Taj dokument je, kaže, derogiran određenim odlukama visokih predstavnika, koje su provedene i u parlamentima.

- Ono što sada imamo u primjeni nije baš u saglasju s Dejtonskim sporazumom – rekao je Čubrilović.

Smatra da RS treba da nastoji da se poštuje Dejtonski sporazum i ustav te da je to rješenje za sve u BiH, ali i da se treba okrenuti rješavanju realnih problema građana, posebno u socijalnom i realnom sektoru.

Kada je u pitanju presuda bivšem komandantu Vojske RS-a Ratku Mladiću, dodao da Haški tribunal „ne gleda sve jednako“, navodeći da su Srbi osuđeni na nekoliko destina godina više nego pripadnici drugih naroda.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.