20.11.2017. 14:02
0
Ćamil Duraković: Očekujem da će Mladić za zločine u BiH dobiti najveću kaznu
Ova je jedna od najvažnijih presuda koja treba biti donesena, a nadamo se da će biti adekvatna - izjavio je za Fenu bivši načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković dva dana uoči izricanja presude haškom optuženiku za ratne zločine Ratku Mladiću.

Duraković, koji je i sam preživjela žrtva genocida, smatra da je od dvije historijske ličnosti kojima je suđeno u Hagu, pored Karadžića koji je presuđen u prvom stepenu i Miloševića koji nažalost nije dočekao presudu, Mladić treća najvažnija historijska ličnost koja će, kako je izrazio nadu, dobiti najrigorozniju moguću kaznu za zločine u BiH.

-Naravno, ne vjerujem da će zaobići dokazivanje zločina genocida u Srebrenici i opsadu Sarajeva i sve ono što mu je stavljeno na teret. Očekujemo da će to biti najveća kazna i da će ona sigurno biti ključna prekretnica generalno u odnosima, a posebno za njegovu vezu sa Srbijom jer je on zvanično penzioner Jugoslovenske narodne armije, odnosno sadašnje Srbije - navodi Duraković.

Time se, kako ističe, po prvi put Srbija direktno dovodi u vezi sa svojim učešćem na agresiju u BiH. To je jako važno, smatra Duraković, bez obzira što su preživjeli Srebreničani i žrtve genocida navikli na presude koje se donose u više navrata pred ovim sudom. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.