20.11.2017. 21:25
1
Sakib Alić, Srebreničanin koji je izgubio petoricu braće: Mladić mi je uništio djetinjstvo i mora dobiti doživotni zatvor
Sakib Alić (45), izbjeglica iz Srebrenice, u genocidu 1995. godine izgubio je petoricu braće: Kadira, Behadira, Fadila, Muju i Nuriju.

Završio je u srbijanskom logoru Šljivovica u kojem je proveo osam mjeseci i deset dana.

Majka Kadira umrla mu je 1995. godine, čekajući svojih pet sinova, koje nikad nije dočekala.

Prije četiri godine umro mu je i otac Mehmed, ne dočekavši da se sudi zločincu.

Alić sa porodicom danas živi na području Gračanice. Od Tribunala u Hagu očekuje najtežu kaznu za zločinca Ratka Mladića, koji mu je, kako kaže, pobio petoricu braće, a njemu uništio život.

Do sada su pronađene kosti četverice braće koji su ukopani u Memorijalnom centru Potočari. Za kosti petog brata Kadira ni danas ništa ne zna, prenosi Avaz.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.