21.11.2017. 17:54
0
Novo uništavanje imovine povratnika u okolici Rogatice: Paljenje auta Ermina Pavice najavila prijeteća poruka „Gori kuća, gori borovina...“
Automobil Golf povratnika Ermina Pavice u rogatičkom selu Kukavice zapaljen je u nedjelju oko 18 sati. Tokom policijskog uviđaja utvrđeno je da je u unutrašnjosti vozila najprije prolivena zapaljiva tečnost, koja je potom zapaljena. Tokom pokušaja gašenja samo pukom srećom niko nije povrijeđen, ali se vatra proširila na obližnji pomoćni objekt, koji je znatno oštećen.
- Kada sam prilazio, vidio sam da vrata nisu zatvorena kako sam ih ja ostavio, pa sam, nakon što sam ih otvorio, jedva izbjegao vatru koja je buknula u dodiru s kisikom. Do prije mjesec Rogatica je bila miran i siguran grad, ali više ništa nije isto - kaže nam Ermin Pavica, čija je porodica, osim materijalne štete, pretrpjela i ogromne traume, posebno djeca.

Odmah nakon što je dobio poruku da je Erminov automobil u plamenu, njegov brat Mirza stigao je na lice mjesta iz Rogatice.

- Golf je bio još u plamenu. Nekako se naslonio na šupu, koja je, također, počela gorjeti. Pokušali smo spasili što se spasiti moglo, ali nismo uspjeli. Planulo je kao u filmovima. Sreća je da je u pitanju dizel, jer da je bio benzin, eksplodirao bi - govori Mirza.

Sve je počelo nedavnim trovanjem stoke porodice Herceglija u selu Bjelogorci, a potom su Erminu Pavici s nepoznatog broja upućene prijeteće poruke. „Počelo je“, „Gori gora, gori borovina, gori kuća smrdljivog Turčina“ i „Sve ćemo vam popaliti“, pisalo je u nekim od poruka, piše Avaz.

– Kad su Nedžadu otrovali krave, meni su hakovali profil na Facebooku. Uspio sam vratiti profil, a onda su dvojica mladića u blizini moje kuće pjevala nacionalističke pjesme. Sutradan sam dobio ružne prijeteće poruke. Sada su mi se posložile te kockice, jer, evo, ostvarili su prijetnje – govori Ermin Pavica.

Napadi, ističe on, moraju stati, ne zbog njega, već zbog 1.500 povratnika koji žive u Rogatici.

– Poručio bih svim institucijama da preispitaju stanje i da učine sve da ovo prestane. Ne želim ni u koga upirati prstom, ali situacija nije nimalo dobra i nikome ovo ne ide u prilog – poručuje mladi povratnik, koji sa suprugom Vedranom i dvoje djece pokušava živjeti od svog rada, piše Avaz.

(Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.