22.11.2017. 9:00
2
Mladić insistira da prisustvuje izricanju presude
Ratko Mladić insistira da prisustvuje izricanju presude pred Haškim tribunalom, izjavio je za Srnu Mladićev advokat Branko Lukić.

On će doći. Mi ćemo pokušati da procenimo da li može da izdrži, iako nismo stručnjaci, ali on insistira da bude prisutan - rekao je Lukić.

Lukić, koji je danas posjetio Mladića u pritvorskoj jedinici u Haagu, smatra da Mladić neće moći da izdrži u sudnici sve vrijeme izricanja presude jer je njegovo zdravstveno stanje veoma loše.

On kaže da će odbrana sutra reći da se protivi izricanju presude Mladiću u ovakvom zdravstvenom stanju.

Haški tribunal izreći će sutra presudu nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću, optuženom za ratne zločine u BiH. Izricanje presude zakazano je za 10 sati, a prema najavama, trajaće do 12.30 sati.

Tužilaštvo i odbrana iznosili su završne riječi od 5. do 15. decembra prošle godine.

Mladić je uhapšen u Srbiji i izručen Haagu u maju 2011. godine, a suđenje mu je počelo u maju 2012.


(Patria/Admir Oručević)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.