22.11.2017. 12:43
0
"Sud u Haagu je pokazao svoju profesionalnost i da postoji kazna za one koji su počinili stravična djela tokom rata"
Potpredsjedavajući Vijeća naroda RS-a iz reda bošnjačkog naroda Kemo Čamdžija pozdravio je presudu Sudskog vijeća Haškog tribunala, kojom je danas ratni komandant Vojske RS-a, general Ratko Mladić, osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Čamdžija je u izjavi za Fenu izrazio žaljenje jer Mladić nije proglašen krivim za genocidne namjere i u općinama Ključ, Kotor Varoš, Sanski Most, Prijedor, Vlasenica i Foča tokom rata u BiH, imajući u vidu sve stradale u tim lokalnim zajednicama tokom rata.

- S obzirom da je Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora na neki način je Sud u Hagu pokazao svoju profesionalnost i da postoji kazna za one koji su počinili stravična djela tokom rata, za šta je odgovoran i Mladić – rekao je Čamdžija.

Porodice stradalih su, što je, kako kaže najvažnije, doživjele satisfakciju.

Očekuje da će ova presuda pokazati da se u BiH treba više raditi na suživotu na ovim prostorima.

- U narednom periodu najodgovorniji politički dužnosnici na svim nivoima vlasti moraju čvrsto raditi na izgradnji mira, suživota i sigurnosti, te putu ka euroatlanskim integracijama – zaključio je potpredsjedavajući Vijeća naroda RS-a iz reda bošnjačkog naroda Kemo Čamdžija u izjavi za Fenu.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.