22.11.2017. 13:38
0
Munira Subašić: Želim da Ratku Mladiću za života na san dolazi moj ubijeni sin!
Munira Subašić, predsjednica udruženja Majki enklave Srebrenica istakla je da želi Ratku Mladiću da mu svaku noć na san dolazi njen ubijeni sin, njegova kćerka koja se ubila zbog njega.

- To mu ja želim. Želim i da dočeka žalbenu presudu, da dugo poživi – kazala je Subašić najavljujući nove tužbe u vezi s učešćem Srbije u agresiji na BiH.

Krvnik Ratko Mladić osuđen je prvostepeno na doživotnu kaznu zatvora.

Mladić po tački 1 (šest općina) nije kriv za genocid i da je kriv kao učesnik raznih udruženih zločinačkih poduhvata. Kriv je za istrebljenje, zločin protiv čovječnosti, ubistvo, kršenje zakona i običaja ratovanja, deportacija i zločin protiv čovječnosti, nehumano djelo prisilnog premještanja, terorisanje i kršenje i zakona običaja ratovanja, protivpravni napadi na civile, uzimanje talaca i kršenje običaja ratovanja.

Zločini koji su počinjeni spadaju u najstrašnije zločine uključujući genocid. Kao olakšavajuće okolnosti odbrana se pozivala na mnoge okolnosti kao i na to da ima smanjene mentalne psosobnosti. Iz razloga u presudi Vijeće smatra da to nije imalo skoro nikakvu težinu.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.