22.11.2017. 18:09
0
U Trebinju protesti za Mladića
Stotinjak građana Trebinja, okupilo se večeras kod Spomenika braniocima Trebinja 1991 – 1995. u znak protesta protiv doživotne zatvorske kazne kojom je Haški tribunal osudio danas Ratka Mladića.

Borac Trebinjske brigade Nebojša Milišić je ovom prilikom istakao da je okupljanje bilo spontano, iako bivši borci nisu iznenađeni presudom od suda koji je, kako kaže, oslobodio Nasera Orića, Ramuša Haradinaja i slične, pišu Nezavisne.

Predsjednik trebinjskog Gradskog odbora Udruženja veterana RS Žarko Kučinar je ovom prilikom pozdravio upravo trebinjsku mladost koje je bilo najviše na Spomeniku.

„Današnji dan je pokazao da naša omladina živi za Republiku Srpsku, za patriotizam i prave vrijednosti“, naglasio je Kučinar.

Udruženje „Nasljeđe“ se danas oglasilo saopštenjem za javnost u kome su naglasili da nisu gajili iluzije da će presuda biti dobra za generala, jer su sve presude Tribunala koje su do sada izrečene Srbima bile samo farsa, a da će istina kad-tad izaći na vidjelo i da se zna ko su srpski heroji, pišu Nezavisne.

(Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.