24.11.2017. 11:10
0
Na sjednici Federalne vlade o cestovnom povezivanju Sarajeva i Goražda
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Sarajevu razmatrat će Prijedlog odluke o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju regionalne ceste s ciljem cestovnog povezivanja Sarajeva i Goražda i početka realizacije ovog projekta.


Kako je obrazloženo, izgradnja regionalne ceste Goražde - Hranjen - Hrenovica, dužine 13,7 kilometara, kao dio cestovnog povezivanja Sarajeva s Goraždem, od javnog je interesa za Federaciju BiH kao jednog od najvažnijih projekata za ovaj dio BiH i FBiH.

Ministri u Vladi će se izjasniti o inicijativi za izradu Zakona o uspostavi Grada Živinice, koju je podnijelo Općinsko vijeće Živinice.

Bit će razmotreno i davanje saglasnosti za odobravanje raspodjele dijela novčanih sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH za uplatu doprinosa za PIO u iznosu od 784.198 KM za 47 radnika privrednog društva PS "Vitezit" d.o.o. Vitez i "Vitezkartona" d.o.o. Vitez, koji su stekli uvjete za odlazak u penziju.

Na prijedlog Federalnog ministarstva finansija, na dnevnom redu današnje sjednice je i konsolidirani izvještaj budžeta Federacije BiH, kantona i općina, te finansijskih planova izvanproračunskih fondova za period od 1. januara do 30. septembra, o kojem su ostvareni prihodi od 6.069,7 miliona KM, što je za 568 miliona KM ili za 10,3 posto više u odnosu na prvih devet mjeseci prošle godine.

Federalna vlada bit će upoznata o informaciji o Registru taksi i naknada u FBiH s pregledom daljnjih aktivnosti sa aspekta propisivanja jasnih načela za uvođenje, mijenjanje, eliminaciju i smanjenje pojedinih taksi i naknada.

Predviđeno je i razmatranje informacija o dosadašnjim aktivnostima na pripremi Zakona o registru zaposlenih u javnom sektoru u Federaciji BiH, kao i o potrebi normativnog uređenja i donošenja Zakona o posredovanju u prometu nekretnina, saopćeno je iz Ureda Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

(FENA/Amila Alijagić)

Vlada FBiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.