28.11.2017. 17:33
0
Goran Ristić (24) osuđen na 13 godina zatvora za ubistvo M.D.
Nakon ponovljenog suđenja za ubojstvo M.D., tijekom kojeg su izvedeni dodatni dokazi obrane, Osnovni sud Brčko distrikta izrekao je Goranu Ristiću (24) iz Brčkog kaznu zatvora u trajanju od trinaest godina.

U međuvremenu, u završnu fazu ušao je i dokazni postupak po optužnici protiv Mirka Bosnića, koji je po izručenju BiH zbog ovog istog teškog kaznenog djela također izveden pred nadležni sud Brčko Distrikta.

 Tužiteljstvo Distrikta tereti Bosnića i Ristića da su 23. svibnja 2015. godine u brčanskom naselju Grčica upotrebom noževa lišili života tada 23-godišnjeg M.D..

Njima je stavljeno na teret da su podmuklo ubojstvo ovog mladića izvršili nanošenjem dubokih ubodnih rana u predjelu vrata, leđa i nadlaktice oštećenog.

Na odvojenim pretresima Tužiteljstvo je u oba slučaja neposredno izvelo blizu četiri stotine materijalnih dokaza te saslušalo preko dvadeset svjedoka, kao i veći broj vještaka angažiranih iz područja više užih specijalnosti važnih za dokazni postupak.

Tužiteljstvo je dokazivalo optužne navode prema kojima M.D. tada nije bio u mogućnosti suprotstaviti se Bosniću i Ristiću, u položaju između njih dvojice, u koji su ga doveli u namjeri da ga liše života, a potom mu nanijeli trinaest ubodnih i jednu reznu ranu, uslijed kojih je i nastupila njegova nasilna smrt.

Nepravomoćnom presudom Osnovnog suda Brčko distrikta, koja je kasnije ukinuta od strane Apelacijskog suda, Ristić je prvobitno bio osuđen za podmuklo ubojstvo, i to na kaznu zatvora u trajanju od četrnaest godina.

Ipak, u ponovljenom suđenju Osnovni sud je radnje Ristića kvalificirao na način koji je blaži za optuženog, ne prihvaćajući optužbe da se radi o ubojstvu na podmukao način. S tim u vezi, a s obzirom na to da se ponovo radi o nepravomoćnoj presudi, Tužiteljstvo će u daljem tijeku postupka, po prijemu njenog pisanog otpravka, izjaviti žalbu na ovu sudsku odluku.    

Podsjećamo, Ristić je nakon ubojstva M.D. vrlo brzo otkriven i uhićen, dok je Bosnić lišen slobode nakon bjekstva i višemjesečnog skrivanja u susjednoj Republici Srbiji. Unatoč tome, Tužiteljstvo Distrikta ga  je uskoro pronašlo i korištenjem instrumenata međunarodne pravne pomoći provelo njegovo izručenje BiH, navodi se u priopćenju iz brčanskog Tužiteljstva. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.