28.11.2017. 17:52
0
Miro Lazović: Ako je suditi po ranijim procjenama Dragana Čovića, promašit će i u slučaju Jadranka Prlića
Licemjerno je i sramno prećutati presudu Ratku Mladiću, ali se ne libi izjaviti da vjeruje kako će hrvatska šestorka biti oslobođena, rekao je bivši predsjednik Skupštine BiH i potpredsjednik SDP-a Miro Lazović, komentarišući reakciju Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH i člana Predsjedništva BiH, nakon nedavne osuđujuće presude Haškog suda generalu Vojske RS Ratku Mladiću, te očekivanja od presude pred istim sudom bivšim liderima samoproglašene Hrvatske zajednice Herceg-Bosna.

Čović je rekao da ne želi komentarisati doživotnu presudu Mladiću – osuđen zbog genocida i zločina nad Bošnjacima i Hrvatima tokom rata u BiH – jer presuda još nije pravosnažna. Govoreći o presudi najvećem vojnom, policijskom i političkom vrhu nekadašnje HZ HB, Čović je rekao da očekuje oslobađajući presudu Prliću i ostalim.

„Ako je po njegovim ranijim prognozama, i ovaj put će omanuti“, rekao je Lazović, dodajući da je po Čovićevim izjavama BiH već trebala biti na korak do prijema u EU i NATO, ali da se ništa od toga nije ostvarilo. 

„Čak je i pominjao neke datume koji su danas dalji zahvaljujući njegovoj licemjernoj politici koja u dogovoru sa Dodikom usložnjava unutrašnje i regionalne odnose“, rekao je Lazović. Potpredsjednik najveće opozicione partije u BiH smatra da treba osuditi i Čovićeve izjave "kako će bošnjački i hrvatski narod živjeti jedni uz druge". 

„U Mostaru to može značiti samo podjelu grada. I ova će izjava ostati samo njegova neostvarena želja jer Mostar se ne da dijeliti, a u Bosni, Boga mi i u Hercegovini se živjelo i živjet će se zajedno“, rekao je Lazović, prenosi agencija Patria.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.