30.11.2017. 11:48
1
Ministri iz HDZ BiH imaju obaveza, odgođena sjednica Vlade FBiH
Iako je danas trebala biti održana sjednica Vlade FBiH, kako je saopćeno, zbog obaveza ministara odgođena je današnja sjednica. U Vladi FBiH ministri su iz HDZ BiH (6), SDA (6) i SBB (4).

- O novom terminu održavanja 131. sjednice Vlade FBiH bit ćete blagovremeno obaviješteni.

Ovo odgađanje sjednice dovodi se u vezu sa presudom koju je jučer izrekao Haški sud šestorici čelnika tzv. Herceg-Bosne. 

Treba podsjetiti da je i jučerašnje zasjedanje Predstavničkog doma PS BiH prekinuto nakon događaja u Haškom tribunalu kada je ratni zločinac Slobodan Praljak, nakon što mu je potvrđena kazna od 20 godina, izvršio samoubistvo popivši neku tekućinu iz bočice. Ubrzo je preminuo u bolnici. Prekid sjednice je zatražila predsjedavajuća PD PS BiH Borjana Krišto (HDZ BiH). 

Haški sud potvrdio je kaznu zatvora od 111 godina za šest ratnih zločinaca, a utvrđen je i udruženi zločinački poduhvat u kojem je učestvovao i tadašnji politički vrh Hrvatske. 

Prošle sedmice je zbog presude Ratku Mladiću bila odgođena sjednica Vijeća ministara jer su ministri iz reda srpskog naroda bili na konsultacijama u Banja Luci. 

(NAP/Alen Avdić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.