30.11.2017. 14:32
0
Studenti na Palama razgovarali sa EU ambasadorom Wigemarkom i njemačkom ambasadoricom Hohmann
Jučer su na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu održani drugi Info dani u okviru projekta za studente 'EU for You - E4U', kojeg je drugu godinu za redom pokrenuo Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR).
Studenti dodiplomskih studija su imali priliku da podijele svoja mišljenja o procesu EU integracija, kao i izazove sa kojima se mladi suočavaju u oblasti obrazovanja i zapošljavanja, sa ambasadorom Evropske unije u BiH Larsom-Gunnarom Wigemarkom i ambasadoricom Njemačke u BiH Christiane Hohmann. 

Ovo je jedan u nizu događaja koji će se održati na javnim univerzitetima širom BiH. U okviru ovog projekta, studenti sa 14 javnih univerziteta/fakulteta u BiH će uz pomoć svoji akademskih mentora i eksperata na projektu biti u mogućnosti da kreiraju i realizuju javne kampanje u oblasti socio-ekonomskih reformi, posebno u oblasti obrazovanja, zapošljavanja i poduzetništva. 

Tim studenata koji osmisli najbolju kampanju će biti nagrađen studijskim putovanjem u Brisel.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.