30.11.2017. 21:00
0
Zenica: Vlada FBiH uplatila sredstava za pomoć radnicima "Željezare"
Premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević zakazao je za sutra, 1.decembra, hitnu sjednicu Vlade ZDK kako bi se odobrila isplata sredstava na račune radnika „Željezare“ Zenica.


U skladu s ranije donesenom odlukom Vlada Federacije BiH izvršila je uplatu 350.000 KM, namjenskih sredstava na ime pomoći radnicima „Željezare“ Zenica koji se već mjesecima nalaze u nezavidnoj situaciji i bez stalnih novčanih primanja, jer ime je već duže vrijeme blokiran račun preduzeća.

„U ranijem kontaktu sa sindikatom „Željezare Zenica" definiran je spisak od 375 radnika, koje je sindikalna organizacija predložila za pomoć. Nakon donošenja odluke Vlade ZDK sredstva u iznosu od 350.000 KM i spisak radnika će biti transferisani Centru za socijalni rad Grada Zenica, koji će isvršiti raspodjelu", kazao je Galijašević.

Uplatom sredstava za pomoć radnika Vlada Federacije BiH je ispunila jedan dio dogovora s predstvnicima radnika oko pomoći na prevazilaženju trenutne teške situacije. Drugi dio dogovora je da se uskoro, kroz stečajni postupak, sačuvaju ekonomski opravdani poslovi i da se formiraju ekonomske grupe s manjim brojem zaposlenih, o čemu će se odlučiti nakon urađenih poslovnih elaborata i dogovora sa sindikatom Željezare Zenica.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.